Біохімічна медична нісенітниця. Або двійка з біохімії.

Сумно читати, як деякі сайти, що представляють себе як освітні в області охорони здоров’я і здорового способу життя пишуть відверту нісенітницю, показуючи тим самим свою безграмотність.

Прочитайте наприклад, що пишуть малоосвічені пропагандисти з сайту «Еда+» про переваги пророщеної пшениці (збережена мова оригіналу):

У такого зерна есть уникальная особенность – оно не только лечит определенную болезнь, а сразу воздействует на весь организм.” – Чому ж весь світ ще не лікується цієї чудесною пророщеною пшеницею? Ая-яй, які дурні люди!

Але це були ще квіточки. Я просто не міг пройти повз “найглибших” знань в біохімії.
Во время прорастания белки, которые содержаться в зерне, начинают расщепляться на аминокислоты.” – Це звичайно дуже вірно, тільки незрозуміло чому тільки “починають”, а не просто розщеплюються. Але далі йде взагалі повна нісенітниця, за яку я відразу ставлю двійку з біохімії.

Данные аминокислоты усваиваются частично, остальные разлагаются на нуклеотиды. Последние тоже могут усваиваться лишь частично, остальные же распадаются на иные основания. Именно из этих оснований состоит нуклеиновая кислота – гены. Все болезни, этот не что иное, как изменения в генах, поэтому очень важно, наличие подобного материала – для восстановления и замены.

Заміни твоїх генів, Карл!”
Карл (в сторону):  “Цікаво, на чиї ж? От би на гени Арнольда Шварценеггера!  Але скільки ж цієї клятої пророщеної пшениці потрібно ще з’їсти для заміни на Арнольда?”

Не варто вдаватися в інтерпретацію цієї нісенітниці, зацікавлені особи можуть перевірити і вивчити, що представляють собою амінокислоти, нуклеотиди, “інші основи“, з яких складається “нуклеїнова кислота – гени”, і “всі хвороби, які від генів.”
Я бачу, що ці “пропагандисти зробили ривок в науці, адже раніше всі хвороби були від нервів, крім сифілісу, а тепер – від генів! Напевно і сифіліс теж. Але якщо подумати глибоко, то в цілому таки правда, сифіліс точно залежить від генів Блідої трепонеми.

Далі в цьому опусі не менш цікаво. Виявляється, наш організм повинен ще підлаштувати себе до цих продуктів. Так ось чому ми такі хворобливі, ми просто не налаштовані,  і, зрозуміло, ще “необстежені”, особливо в частині мембрани, читайте цитату:  “Во время приема такого вида пищи организму необходимо лишь подстроить под себя эти полуфабрикаты для обеспечения беспрепятственного прохождения всех питательных веществ через мембрану.

Далі вже схоже на цитату від улюбленого народом М. М. Жванецького: “Как выбрать. В выборе сложного ничего нет. Если Вы хотите купить зерно, то просто пойдите на рынок и купите у понравившегося продавца. “

І як мені бути, мені завжди подобалися продавщиці? Що ж мені тепер і як без пророщеного зерна жити? Я орієнтацію міняти не згоден.  Тож доведеться мені залишитися без пророщеного зерна.

Обережно, там виявляється є Небезпечні властивості пророщеної пшениці! До того ж, мої знання не дозволяють мені користуватися і іншими порадами безграмотних сайтів, і вам раджу до подібних безграмотних рекомендацій ставитися обережно.

Здоровенькі були!

Текст та  Дизайн: Майстерний Хімік © 2018

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *